NIKOLE TESLE 53A, 71123 ISTOČNO NOVO SARAJEVO

info@vodovodirs.org

+387 57 343 191

+387 65 888 522

ARHIVA OBUKA

Udruženje “Vodovodi Republike Srpske” je organizovalo obuku pod nazivom “Strateško planiranje” u ponedjeljak i utorak, 09-10. marta 2020. godine u hotelu Bosna, Banja Luka. Starteško planiranje održava se u okviru projekta “Regionalna mreža za razvoj kapaciteta za usluge vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda (RCDN)”.

Obuka se fokusira na promociju strateškog razmišljanja i djelovanja, unaprijeđeno donošenje odluka unutar organizacije, pomoć organizacijama da formulišu i jasno komuniciraju svoje strateške intervencije / razjasne budući smjer, rješavanje glavnih organizacijskih problema, poboljšanje efikasnosti organizacije, kao i poboljšanje timskog rada i stručnosti.

U Banji Vrućici je 13-14. decembra 2018. godine održana završna radionica pod nazivom “Implementacija benčmarkinga pomoću DCM platforme” u organizaciji Udruženja “Vodovodi Republike Srpske”. Održavanje ove radionice podržano je od strane Međunarodnog udruženja vodovoda u slivu rijeke Dunav (IAWD).

Tokom radionice prikazani su postignuti rezultati rada i analizirani su prikupljeni podaci za period 2015-2017. godine. Podaci za period 2015-2016. godine uspješno su poslani u IBNET / Danubis bazu podataka, a do kraja ove godine biće poslani i podaci za 2017. godinu.

Udruženje “Vodovodi Republike Srpske” organizuje, uz pomoć Svjetske banke, edukativnu radionicu kao uvod u nastavak realizacije projekta “Implemetacija benčmarkinga pomoću DCM platforme 2018. godine”. Radionica se održava u periodu 27-28.06.2019. godine u hotelu Kardial u Tesliću i namijenjena je vodovodnim preduzećima iz Republike Srpske koja su se prijavila za učešće u projektu “Implemetacija benčmarkinga pomoću DCM platforme 2018 – 2019”. Nosilac aktivnosti edukacije je “Vodovod” a.d. Banja Luka treću godinu zaredom, a menadžeri projekta su Branka Trninić, Miodrag Babić i Srđan Kevac.

Cilj radionice je nastavak rada na platformi za benčmarking vodovodnih preduzeća u Republici Srpskoj, tj. unapređenje učinka sektora voda i razmjena praksi i iskustava u preduzećima, a sve kroz program jačanja udruženja “Vodovodi Republike Srpske”.

U Subotici se u periodu 27. februar – 01. mart 2019. godine održava 2. benčmarking radionica dunavske platforme.

Ciljevi ovih radionica su okupljanje vodećih preduzeća u regionu Dunava i pružanje međusobne podrške preduzeća u cilju unapređenja učinka, kao i umrežavanja benčmarking platformi IAWD.

Učešće na ovoj radionici uzeli su i predstavnici Vodovoda Banja Luka.

Udruženje “Vodovodi Republike Srpske” organizvalo je završnu radionicu implementacije benčmarkinga pomoću DCM platforme uz pomoć Svjetske banke – WB i Međunarodnog udruženja vodovodnih preduzeća u slivu Dunava – IAWD, u periodu 29 – 30. novembra 2019. godine na Mrakovici.

Ova radionica okupila je vodovodna preduzeća iz Republike Srpske koja su se prijavila za učešće u projektu “Implemetacija benčmarkinga pomoću DCM platforme 2018 – 2019” čija vrijednost iznosi 33.136,85 KM. Osnovni cilj projekta je prikupljanje podataka i transfer znanja, tj. unapređenje učinka sektora voda i razmjena praksi i iskustava u preduzećima, a sve kroz program jačanja udruženja “Vodovodi Republike Srpske”. Metodologija korištena tokom projekta na regionalnom nivou je EBC – platforma za benčmarking, dok je na državnom nivou korištena IBNET – DCM platforma. Nosilac aktivnosti edukacije je “Vodovod” a.d. Banja Luka, a menadžeri projekta su Branka Trninić, Miodrag Babić i Srđan Kevac.

×